Phishing

Wat is phishing?

Phishing is een vorm van internetfraude waarbij er misbruik wordt gemaakt van persoonlijke gegevens. Om die gegevens te achterhalen, lokken oplichters de slachtoffers naar een valse website via een e-mail of per sms. Vaak is dit een kopie van een website waar de slachtoffers lid van zijn of zijn aangemeld. Door slachtoffers een link te sturen naar de valse website en te vragen of zij opnieuw willen inloggen, krijgt een oplichter beschikking over alle gegevens.

Hoe herken ik een phishingmail?

Huurwoningen zal jou, als woningzoeker, nooit zomaar vragen om persoonlijke gegevens via e-mail of per sms. Krijg je een e-mail of sms van Huurwoningen waarin wel wordt gevraagd om persoonlijke gegevens zonder dat jij iets hebt gewijzigd op de website? Reageer hier dan niet op en klik in geen enkel geval op de link in de mail.

Je herkent phishingmails daarnaast aan de vaak onpersoonlijke aanhef. Omdat oplichters willen dat je zo snel mogelijk reageert, staat er in phishingmails vaak dat jouw account wordt geblokkeerd of verwijderd wanneer je niet binnen een paar dagen reageert.

Hoe voorkom ik phishing?

Als je een phishingmail hebt ontvangen uit naam van Huurwoningen of phishing vermoedt, is het belangrijk dat je niet reageert op de mail en ook niet op links klikt. Maak daarnaast direct melding van phishing bij Huurwoningen, zodat wij andere bezoekers kunnen waarschuwen. Wij zullen altijd proberen te achterhalen waar de phishingmails vandaan komen.

Wat kan ik doen als ik slachtoffer ben geworden van phishing?

Heb je per ongeluk op een link geklikt in een mogelijke phishing-mail of vermoed je dat er misbruik wordt gemaakt van jouw gegevens op Huurwoningen? Meld dit dan direct bij ons. Wij nemen direct maatregelen om te voorkomen dat jouw gegevens worden misbruikt.